sursa: http://www.argument-cs.ro

Astroclubul Antares, din Timișoara, a fost prezent duminică seara la o întâlnire cu tinerii reșițeni pasionați de astronomie, de observat astrele cerești cu ajutorul instrumentelor adecvate și de a cunoaște cât mai mult din tainele Universului.

La inițiativa Asociației Tânăr Performant în Uniunea Europeană, din  Reșița, un ONG din care fac parte mulți voluntari, membri ai PES Activists Caraș-Severin, și cu suportul nemijlocit al Primăriei Municipiului Reșița, reprezentanții Astroclubului Antares au predat o lecție deschisă, pe teme de astronomie, tinerilor veniți la această manifestare interesantă. „Suntem o asociație de astronomi amatori care au prezentat prelegeri în toate orașele mari din această parte de țară. Din această seară, Reșița și ea intră în această categorie de manifestări. Sunt convins că fiecare participant va pleca acasă cu cunoștiințe  mai multe despre lucruri neștiute din domeniul astronomiei. Avem o lună plină și o serie de roiuri stelare ce pot fi observate cu ajutorul telescopului“, mărturisea înainte de începerea evenimentului, Marc Frîncu, „primul astronom“ reșițean, după cum s-a prezentat în calitate de membru al astoclubului timișorean.

Participanții, în general tineri, elevi ai liceelor reșițene, au apreciat inițiativa, arătându-se entuziasmați atât de expunerea care a însoțit documentarele video, cât mai ales de posibilitatea de a privi bolta stelară prin instrumentele astronomice pe care astroclubul le-a avut la dispoziție.

„Este o acțiune în premieră, dacă va avea succesul dorit vom extinde astfel de acțiune și în alte orașe. Voluntarii din PES Activists Caraș-Severin și-au adus un aport decisiv, motiv pentru care trebuie să le mulțumesc. Mă gândesc să propun ca și la nivel național să aibă loc manifestări de acest gen“, ne-a mărturisit Marius Bălean, președintele PES Activists Reșița.