Sursa: www.argument-cs.ro

PES activists România a avut inițiativa de a organiza dezbateri în toată țara între reprezentanți ai societății civile și stângii românești, iar acest lucru a avut darul să adune la un loc mulți participanți dornici să discute despre actualul context politic și european.

Potrivit europarlamentarului Victor Negrescu, care este și președinte al PES activists România, „Această invitație la dialog adresată oamenilor de stânga și societății civile cu toate fațetele ei, sectorul neguvernamental, mediul academic, sindicate și patronate, a avut ca menire să arate din nou că revendicările sociale pot avea o reprezentare politică și civică adecvată. Stânga românească trebuie să se deschidă societății civile pentru că împreună avem aceeași menire de a sprijini oamenii prin ceea ce facem. Spre exemplu, mulți au subliniat nevoia ca stânga să lupte pentru combaterea sărăciei, să promoveze o educație social-politică sau să își exprime ideile chiar și atunci când sondajele de opinie indică altceva“.

PES activists Caraș-Severin lansează cu acest prilej un ciclu de conferințe intitulat Dialoguri europene. Menirea lor este de a genera un schimb de idei și dezbateri despre subiecte de actualitate între stânga românească și actorii relevanți într-un cadru informal și constructiv. Evenimentele au ca menire să arate că stânga românească este prezentă și dispusă la dialog. O primă manifestare a avut loc deja, la Reșița.

„În cadrul dezbaterii organizate de PES activists Caraș-Severin în sala de conferințe a Hotelului Rogge din Reșița au participat  elevi, studenti, reprezentanti ai unor ONG – uri, profesori, avocati, psihologi, economisti, ingineri, pensionari  si alte personae din societatea civila, participanți și organizatori ai protestelor post-Colectiv din Reșița.

Participanții la dialogul european au reflectat împreună asupra evenimentelor care au avut loc în ultimele săptămâni, au discutat despre actul de guvernare dar și despre politicile pe care le așteaptă de la o guvernare viitoare de stânga“, a mărturisit Marius Bălean, președintele PES Activists Caras-Severin, președinte executiv al PES Activists România.

În perioada următoare, organizația PES activists România și cei peste 10.000 de militanți PES vor iniția și alte dezbateri pe teme de actualitate arătând astfel că stânga românească poate fi motorul unei altfel de politici.

– See more at: http://www.argument-cs.ro/content/dezbateri-sub-umbrela-pes-activists-rom%C3%A2nia#sthash.zSZ6eH9I.dpuf