Sursa: vesttv-resita.ro

Sociali democrații europeni din Caraș-Severin  au participat la Sofia la consiliul partidului pentru a susține candidatura lui Martin Schulz la presedinția Comisiei Europene.

 

Activiști PES din județul Caraș-Severin conduși de Marius Bălean, au participat la Consiliul Partidului Socialiștilor Europeni organizat la Sofia. Delegația României a fost condusă de premierul și președintele PSD Victor Ponta. La eveniment au participat peste 40 de activiști PES din România În cadrul evenimentului delegații PES s-au întâlnit cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz, șeful grupului Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, Hannes Swoboda, președintele Partidului Socialiștilor Europeni, Sergei Stanishev și secretarul general al PES, Achim Post. Președintele-coordonator național PES activists România, Victor Negrescu, a declarat în cadrul Consiliului PES:

„PSD și România a fost cea mai bine reprezentată delegație la Consiliul Partidului Socialiștilor Europeni. Acest lucru demonstrează că noi social democrații din România suntem deciși să susținem drumul european al țării noastre. Un drum care însă nu se va mai parcurge cu capul plecat ci demonstrând partenerilor europeni forța și ambiția României de a conta în Europa. Am citit în presa că anumiți europarlamentari PDL critică dorința PES de a nominaliza un candidat unic la șefia Comisiei Europene și în special persoana președintelui Parlamentului European, Martin Schulz. Probabil că domnii europarlamentari de la PDL au trăit bine pe perioada guvernării PDL și consideră că președintele de dreapta al Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, a ajutat România și a oprit criza economică să ne afecteze țara. Noi credem că nu! Noi credem că se puteau face mai multe și credem că Barosso a dezavantajat mereu România și este timpul după 10 ani la șefia Comisiei Europene să lase locul unui om care cunoaște țara noastră, care a vizitat-o în nenumărate rânduri și care înțelege prioritatea comună a tuturor europenilor: dezvoltarea economică în toate țările europene și crearea de locuri de muncă decente”.

PES activists România este organizaţia în care membrii şi simpatizanţii de stânga din România pot activa direct la nivelul politicii europene prin intermediul Partidului Socialiştilor Europeni (PES) şi reţelei de simpatizanţi existentă la nivelul tuturor ţărilor membre UE.