Sursa: www.argument-cs.ro

Serghei Stanishev, preşedintele Partidului Socialist din Bulgaria, a fost reales, vineri, preşedinte al Partidului Socialiştilor Europeni (PES). Stanishev a fost singurul candidat. La congresul PES de  la Budapesta a fost prezent Marius Bălean, președinte executiv al PES Activists Romania și președintele TSD Reșița.  17 activiști PES România au avut drept de vot, printre aceștia, cărășanul Marius Bălean.

Într-un comunicat de presă, transmis de PSD Caraş-Severin, suntem informaţi că echipa PES Activists Romania a fost prezentă la Congresul Party of European Socialists cu peste 80 de activiști (cea mai numeroasă delegație ), o parte dintre aceștia având drept de vot.

După ce a fost ales, Stanishev a mulţumit tuturor celor ce  l-au învestit cu încredere şi a ţinut să sublinieze că îl aşteaptă o muncă dificilă în dezvoltarea socialismului şi a social-democraţiei în Europa, dar că este pregătit să facă faţă acestor provocări. Stanishev a precizat din nou că obiectivul PES este acela  de a schimba lumea în mai bine, de a asigura o viaţă demnă  pentru fiecare persoană şi de a ajunge la o societate corectă şi coerentă. Câştigarea  încrederii  oamenilor  va face ca PES să obţină victoria la alegerile pentru Parlamentul European din 2019, obiectivul principal pentru  Serghei Stanishev.

Deasemeni, Martin Schulz, președintele socialist al Parlamentului European, prezent la eveniment, a declarat că țările din Europa se află pe un drum al democrației, dar a adăugat valorile democratice fundamentale sunt tot mai des puse sub semnul întrebării.

Delegaţi la Congresul PES - Budapesta