sursa: www.argument-cs.ro

Social-democraţii din Caraş-Severin, la chemarea consilierului judeţean PSD, Marius Bălean, au răspuns pozitiv, astăzi, solicitării făcute de către activistul social, Lili Gherle, privind ajutorarea persoanelor aflate în suferinţă şi care au nevoie de sânge. Aceasta pentru că, după cum spune Liliana Gherle, în prezent, în România, doar unul din trei bolnavi care au nevoie de sânge are şansa să primească. Acest lucru se întâmplă din cauza numărului scăzut de donatori. Pentru a-i mobiliza pe potenţialii donatori, Liliana Gherle a difuzat următorul apel la solidaritate:

„Din cauza lipsei de sânge vă rugăm, încă o dată, să fiți solidari cu cei aflați în suferință.(…) Cei care doresc sunt rugaţi să se alăture acestei echipe. Nu uitați „Sângele nu are culoare politică!” . Vă așteptăm!”

În urma acestei chemări la solidaritate, Marius Bălean i-a mobilizat pe social-democraţi şi s-a prezentat în această dimineaţă cu colege şi colegi la Centrul de Transfuzie Sanguină din Reşiţa:

„Am primit un apel să ajutăm, pentru că Centrul de Transfuzie de la Reşiţa are nevoie de sânge, iar noi am răspuns pozitiv la această solicitare. PES Activists Caraş-Severin, TSD Reşiţa şi Organizaţia Municipală de Femei Social-Democrate Reşiţa au răspuns chemării”, a declarat Marius Bălean.

E OK să ne ajutăm!

Tot astăzi, s-au mobilizat şi studenţii reşiţeni, sub coordonarea preşedintelui Ligii Studenţilor din Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa, Nicolae Zamela.

 „Împreună cu studenţii am decis că trebuie să ne dezvoltăm spiritul civic, trăim într-o comunitate şi e OK să ne ajutăm ître noi şi am venit cu promisiunea că nu va fi o singură dată, o să fie o obişnuinţă, cel puţin o dată la şase luni să venim şi să-i ajutăm pe oamenii care au nevoie. Studenţii sunt deschişi la astfel de acţiuni, suntem tineri şi vrem să ajutăm”, a spus Nicu Zamela.

În urma acestei campanii, astăzi s-a înregistrat un record de prezenţă la Centrul de Transfuzie din Reşiţa, aproximativ 60 de persoane oferindu-se să doneze. Dintre acestea, în urma consultaţiei medicale, au fost acceptate să doneze în jur de 35 de persoane, ceea ce este foarte bine, a spus Lili Gherle

Şi şeful Centrului de Transfuzie Sanguină din Reşiţa, dr. Rodica Neaga, s-a declarat mulţumită de astfel de campanii care ajută foarte mult spitalele şi, mai ales, bolnavii din judeţ.